Voor ongeveer 10 kommen soep
Ingrediënten
- 2 uien (gesneden)
- 2 teentjes knoflook
- 2 kg pompoen (in stukken)
- 1 L water
- 1 fijn geraspt stukje gember
- 3 mandarijntjes
- 1 bouillonblokje
- 1 theelepel kerriepoeder
- 10 el kokosmelk
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Doe de olie in de pan en voeg hier de gesneden uien en knoflook aan toe. Fruit deze en haal ze uit de pan als ze glazig zijn.
- Bak vervolgens de pompoen aan in deze pan en voeg na 5 minuten de ui en knoflook weer toe.
- Voeg nu het water, het bouillonblokje en de kerriepoeder toe. Kook het door tot de pompoen gaar is en dus uit elkaar valt als je hem prikt.
- Rasp de schil van de mandarijn boven de soep en pers de rest van het sap erboven uit.
- Mix nu alles met een staafmixer tot een glad geheel of stamp het met een stamppot stamper als je liever stukjes erin houdt.
- Serveer de soep met wat gember en 1 el kokosmelk per kom.
Interessante info
Kilocalorieën: 70 per kom
Groentes: 200 g per kom