POMPOENSOEP MET MANDARIJNTJES

Voor ongeveer 10 kommen soep

Ingrediënten
  • 2 uien (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kg pompoen (in stukken)
  • 1 L water
  • 1 fijn geraspt stukje gember
  • 3 mandarijntjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 10 el kokosmelk
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Doe de olie in de pan en voeg hier de gesneden uien en knoflook aan toe. Fruit deze en haal ze uit de pan als ze glazig zijn.
  2. Bak vervolgens de pompoen aan in deze pan en voeg na 5 minuten de ui en knoflook weer toe.
  3. Voeg nu het water, het bouillonblokje en de kerriepoeder toe. Kook het door tot de pompoen gaar is en dus uit elkaar valt als je hem prikt.
  4. Rasp de schil van de mandarijn boven de soep en pers de rest van het sap erboven uit.
  5. Mix nu alles met een staafmixer tot een glad geheel of stamp het met een stamppot stamper als je liever stukjes erin houdt.
  6. Serveer de soep met wat gember en 1 el kokosmelk per kom.
Interessante info

Kilocalorieën: 70 per kom

Groentes: 200 g per kom

GOED GEVULDE WRAP

Voor 4 personen

Ingrediënten
  • 4 volkoren tortilla wraps
  • 100 g verse rauwe spinazie
  • 120 g ijsbergsla
  • 80 g paprika
  • 120 g komkommer
  • 200 g gekookte prei
  • 140 g gekookte kipreepjes
  • 20 g geraspte kaas
Bereiding
  1. Kook de kipreepjes en de prei in een pan tot het gaar is. Leg dit vervolgens op de wrap.
  2. Voeg de rest van de groenten toe en garneer als laatste met wat geraspte kaas
Interessante info

Kilocalorieën: 342 per persoon

Groentes: 115 g per persoon

Prijs: €1.56 per persoon

Havermout Pannekoekjes

Ingrediënten
  • 150 g havermout
  • 200 mL melk
  • 2 eieren
  • 3 handjes blauwe bessen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 g cottage cheese
  • 50 g veldsla
Bereiding
  1. Doe de melk samen met de eieren en de havermout in een kom en zet hier de staafmixer even op zodat het een gladde massa wordt.
  2. Voeg het kaneel en de blauwe bessen toe en roer nog even goed door.
  3. Doe een beetje olie in een koekenpan, giet een beetje van het beslag erin voor kleine pannekoekjes.
  4. Bak iedere pannenkoek in circa 2 minuten goudbruin.
  5. Leg de pannekoekjes, de overige blauwe bessen en de cottage cheese en de veldsla op een bordje.
Inspiratie van

Gezondheidsnet.nl