Kind & Voeding

Kind & Voeding

Stel je voor dat je kind lekker in zijn vel zit, niet te dik is en een gezonde toekomst tegemoet gaat.

Bij kinderen gaat het niet om het afvallen maar om het aanleren van een gezond eet- en leefpatroon. Kinderen zijn nog in de groei en hebben dus voldoende energie en voedingsstoffen nodig om door te groeien. Wanneer kinderen op een dieet gezet worden brengt dit grote risicos op tekorten met zich mee, waardoor er een groeiachterstand opgelopen kan worden. Daarom ligt de focus niet op gewichtsvermindering maar op de stabilisatie van het gewicht.

Omdat een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving, vraag ik bij kinderen of de ouders ook meehelpen. Voor een kind is het namelijk niet fijn als hij/ zij alleen iets moet of juist niet mag eten. Door het gehele gezin erbij te betrekken berijk je dus meer.

Body & You bied verschillende trajecten aan voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en voor tieners. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de ‘Ik mag alles eten’ methode waarbij je met behulp van een werkboek in 9 weken leert om bewustere keuzes te maken. Hierdoor leren ze al van jongs een gezonde leefstijl aan en geef je ze al een voorsprong op een gezonde toekomst.