Gewichtsconsulent

Waarom een gewichtsconsulent?

Feit is dat in onze huidige samenleving er steeds meer mensen zijn die problemen hebben met hun gewicht en eetpatroon. Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld of een slechte gezondheid.

Een gewichtsconsulent helpt inzicht te geven in een beter eet- en leefpatroon. Vaak zijn er onbewust ongezonde eetgewoontes aangenomen en die zorgen voor die extra kilo’s. Door beter te letten op wat en hoe je eet kan dit veranderen en hierbij kan ik als gewichtsconsulent helpen. Dit traject kan zowel voor korte tijd aangegaan worden, maar kan ook over langere tijd verspreid worden.

Voor een bezoek aan de gewichtsconsulent is er geen doorverwijzing van de huisarts nodig en de kans is groot dat een deel of zelfs alles door de zorgverzekering vergoed wordt. Voor meer informatie over vergoedingen kun je mij altijd bellen.

 

Waarom Body & You?

Body & You begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) op een eigen, persoonlijke manier naar een gezond eet- en leefpatroon. Van vrienden krijg ik vaak te horen dat ik zo oprecht geïnteresseerd ben ik hun. Met deze karaktereigenschap wil ik mijn voordeel doen als gewichtsconsulent. Ook ben ik een persoon die de positieve dingen ziet en de negatieve tegenslagen kan ombuigen naar een positieve oplossing. Een gewichtsconsulent is er niet voor om je te vertellen wat je niet meer mag maar ook om je te laten zien wat wel goed gaat en hoe je dit kunt gebruiken om de knelpunten te verbeteren. Iedereen die zijn eet- en leefpatroon gaat veranderen kan een tegenslag krijgen. Dit zijn juist de momenten om te groeien en daar kan ik je dan bij begeleiden.

Dit gebeurt volgens de richtlijnen van Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Naast mijn diploma gewichtsconsulent van CIVAS spreekt het voor zich dat ik regelmatig bij- en nascholing volg om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in dit vakgebied. Verder werk ik compleet volgens het BGN-behandel- en klachtenprotocol.

Body & You ligt op een rustige locatie met genoeg ruimte om te parkeren. Het ligt tussen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode en is hierdoor makkelijk bereikbaar. Ook zitten het op korte afstand van de A50 waardoor het ook vanuit Uden maar 10 minuten rijden is of vanuit Eindhoven 15 minuten.

Body & You is een kleinschalig bedrijf. Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en kan op ieder moment met vragen of opmerkingen komen. Ik heb ruime openingstijden. Komen de openingstijden je niet zo goed uit of wil je buiten openingstijden een afspraak maken? Bel gerust even en dan zoeken we samen naar een geschikt moment.

Wat mag je verwachten?

Kennismakingsgesprek

Het eerste bezoek is een kennismakingsbezoek, hierbij kunnen we elkaar leren kennen en kijken naar jou doelen. Verder laat ik zien hoe ik te werk ga en wat ik precies voor jou kan betekenen.

Intakegesprek

Het tweede bezoek is het intakegesprek. In dit consult zullen we kijken naar jou leefgewoontes en eerdere ervaringen met afvallen. Dit doe ik aan de hand van een door jou ingevulde vragenlijst. Hierdoor krijgen we een goed beeld van wat de valkuilen zullen zijn.  Ook bespreken we in dit gesprek de duur en het verloop van het traject. Verder gaan we meten en wegen.

Adviesconsult

Het derde bezoek is het adviesconsult.  In dit consult zal ik aan de hand van het door jou ingevulde voedingsdagboek mijn advies geven. Samen kijken we dan naar mogelijkheden die bij jou passen. Alle adviezen zijn persoonsgebonden.

Vervolgconsult

In de vervolgconsulten zullen we kijken naar de stappen die sinds het vorige consult genomen zijn. De knelpunten zullen besproken worden en we stellen samen een plan op om deze te voorkomen.  Omdat ik voor iedereen maatwerk lever kan ik over de duur van een traject pas na de kennismaking wat zeggen.

Alle gegevens bewaar ik in een persoonsdossier. Deze gegevens worden nooit zonder toestemming van de cliënt aan derden verstrekt, geheel conform de Privacywet. Dit dossier is te allen tijde opvraagbaar/in te zien door de cliënt zelf.

Body&You motiveert, stimuleert. Eigen inzet is vanzelfsprekend van groot belang. Mijn ervaring is inmiddels dat veel mensen een regelmatig bezoek aan de gewichtsconsulent daarbij de beste ‘stok achter de deur’ vinden.